Hell Comes to Frogtown

Hell Comes to Frogtown är sannerligen en film som måste ses. Massor av vapen, post-apokalyptiska miljöer, hotta tjejer och sist men inte minst mutanter som är en blanding av människor och grodor. Allt i en gammal hederlig scfi b-films anda. Hur kan det gå fel?

Hell Comes to Frogtown kom år 1988 och är regisserad av Donald G. Jackson och R.J. Kizer och är skriven av Randall Frakes.

Ett par år in i framtiden efter ett stort kärnvapenkrig utspelar sig denna film. På grund av kärnvapenkriget och strålningen som explosionerna lämnade efter sig så har större delen av de människor som överlevt blivit helt eller delvis infertila. Män och kvinnor som är fruktbara är därav utav ett oerhört stort värde för regeringen som genom Medtech startat en kampanj för att samla in fertila män och föra samman dessa med fertila kvinnor och mer eller mindre tvinga dem att ligga med varandra så att mänskligheten kan fortskrida och åter nå sina forna glansdagar

Där kommer huvudkaraktären  och ”hjälten” Sam Hell (Roddy Piper) in i bilden. Han sitter inspärrad (för sexualbrott?) men räddas från sin hårdhänte förhörare av Medtech eftersom det visat sig att han gjort nästan alla kvinnor han legat med gravida och således är den mest fertila mannen i världen.

Sam Hell får i uppdrag att tillsammans med Spangle (Sandahl Bergman) från Medtech och militären Centinella (Cec Verrell) åka till mutantstaden Frogtown, rädda och frita ett antal vackra kvinnor som hålls fångna där mot sin vilja av de ondsinta grod-mutanterna och sedan göra dessa kvinnor gravida.

För att han ska hålla sin del i avtalet så tvingas han bära ett slags kyskhetsbälte som ger stötar om han kommer för långt ifrån hans kvinnliga övervakare och sprängs om han försöker fly.

Det hela går relativt väl fram tills de når Frogtown då allt slutar gå enligt planen och därav utlovas mycket action.

Hela filmen är egentligen så jävla bizarr. Tonen i filmen eller kanske rent av hela temat är dessutom väldigt sexistiskt som man ser till det rent krasst. Men det går verkligen inte att uppröras av det eller ta illa vid eftersom det levereras med en så stor slev med humor och ironi. Allt är verkligen draget till sin spets. Han är den ultimata mannen som bokstavligen faktiskt får alla brudar, fast han egentligen inte vill och faktiskt tycker att hela situationen är rätt jobbig. ”Jag är ingen maskin som man kan sätta på och stänga av” som han själv uttrycker det på ett ställe i filmen.

På det stora hela funkar det och är i allmänhet rätt roligt. Det är spårat och härligt. Filmen var i mitt tycke väldigt underhållande fram tills  att dom varit i Frogtown ett tag och det blev sedvanlig action. Jag tröttnade en smula då men den kom igen på slutet.

Min favoritkaraktär är utan tvekan Centinella som är den hårda snygga militärtjejen som mest sitter och ler och håller på med sina vapen.

Det finns visst tre uppföljare till Hell comes to Frogtown, som jag faktiskt inte brytt mig om att se.

Return to Frogtown (1993)

Toad Warrior (1996)

Max Hell Frog Warrior (2002)

Om någon sett dessa och tyckte att de var bra hojta gärna till.

Annonser

~ av Jonas på 2010/04/28.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: