The Blood of Heroes

The Blood of Heroes AKA The Salute of/to the Jugger är en australiensisk post-apokalyptisk film som kom ut 1989, regisserad och skriven av David Webb Peoples.

Exakt hela filmen kretsar kring en bisarr och brutal sport som kallas Jugger som kort förklarat går ut på att två lag strider mot varandra med kedjor och klubbor och ska skydda och hjälpa sin ”quicker” att placera ett gammalt hundhuvud på en liten påle, det lag vars springare gör detta först vinner. I filmen kallas det dock bara ”The Game”

Även om David Webb Peoples uppfann specifikt ”jugger” för den här filmen så har sporten efterapats och praktiseras nu seriöst runt om i världen, om än inte lika brutalt som i filmen. Mer om riktig Jugger hittar du här.

Ett lag leds av Sallow (Rutger Hauer) som vandrar från stad till stad och unmanar andra lag i sporten. En dag kommer dom till en liten stad där deras springare skadas allvarligt i benet och kan inte längre springa snabbt. Därav får den unga och nätta Kidda (Joan Chen) chansen att visa sig värdig för att få en plats i laget som den nya springaren. Hon ersätter den gamla skadade springaren och laget fortsätter sin vandring från stad till stad. Dom blir det allra bästa laget, men kommer dom platsa i ”the league” som spelas i en underjordisk stad som styrs av ett aristokratiskt herravälde, där endaste dom bästa elitlagen överlever?

Jag tyckte inte att den här filmen var så mycket att ha. Det är väl till vis del ett lite roligt koncept men det handlar verkligen bara om den där konstiga sporten. Ur ett rent post-apokalyptiskt perspektiv så får man i varje fall känslan att världen har fallit jävligt hårt pga brutaliten filmen igenom, fast så himla bra är den inte. Dock roligt att se Rutger Hauer som något annat än Android (Bladerunner)

Inget att se om man inte är ett stort hardcore fan av genren eller råkar gilla brutala sporter.

Annonser

~ av Jonas på 2010/05/03.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: