99 är en animerad film som kom 2009 och är regisserad av Shane Acker och är skriven av Acker och Pamela Pettler. Jag hade rätt låga förväntingar och trodde verkligen att det skulle vara en löjlig barnfilm (animeringsfördomar – javisst) men riktigt så tramsig var den faktiskt inte.

En vetenskapsman skapade en A.I av ren vetenskaplig nyfikenhet men militären gick in och styrde om projektet till att låta dom självständigt tänkande robotarna bli stridsmedel. Det gick bra till en början men efter ett tag revolterade robotarna mot sina härskare och ett krig mellan människa och maskin var ett faktum. Detta krig lämnade världen i spillror med vare sig några aktiva robotar eller levande människor att leva i den.

I vetenskapsmannens kontor/verkstad vaknar en trasdocksliknande liten robotfilur upp. Detta är 9 som inte vet någonting alls vare sig om världen eller sig själv. 9 vandrar omkring i den förstörda staden och försöker förstå vad som har hänt. Han möter tillslut på en till av hans sort när han blir attackerad av en robothund som är en liten kvarlevande del från robotarnas herravälde. 2 räddar honom i sista stund men blir själv fångad av robothunden och iväg förd av hunden. 9 möter då en liten stund senare på fler av sin sort och drar med dessa på ett uppdrag att rädda 2.  I När räddningsprocessen är över så går 9 fram till en stor maskin och trycker in en amulett han fann i verkstaden där han vaknade, detta av nyfikenhet och dumhet. Vad han inte vet är att han nu aktiverat urroboten som i sin tur kan skapa andra robotar i sin avbild…

Jag gillade den här filmen och tyckte att den en smula gullig och fin utan att för den skull bli allt för barnslig. Jag tycker dessutom att animeringen är strålande och allt miljömässigt är verkligen jättesnyggt. Min favoritscen är utan tvekan när biffen knarkar magnetism -genialiskt! Jag trodde att den skulle sluta tramsigare än det gjorde undan även slutet kändes helt ok.

Annonser

~ av Jonas på 2010/05/06.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: