2019 – The New Barbarians

The New Barbarians aka Metropolis 2000, Warriors of the Wasteland eller I nuovi barbari som den heter på originalspråket är del i den mycket intressanta  italienska post-apokalyps vågen under 80-talet. För den som fortsätter läsa Wastelandz så kommer alla dom gamla fina italienska filmerna avhandlas här framöver och du kommer att få följa med ut på spektakulära äventyr med mad max ripoffs, festliga kläder, italienska damer, silvermålade armerade fordon i en enda gammal hederlig 80-tals B-anda. Kan det blir bättre?

The New Barbarians kom 1982 och är regisserad av den legendariska Enzo G. Castellari och är skriven av honom och Tito Carpi. Om jag har förstått saken rätt så är filmen baserad på ett verk av Tito Carpi, men jag har tyvärr inte lyckats få detta bekräftat så utgår jag efter litte googlande att han helt enkelt bara skrivit historien till filmen.

The New Barbarians är något utomordentligt fantastiskt och väljer du att se den efter att ha läst det här inlägget så kan jag nästan garantera att du kommer göra det med ett stort leende på läpparna. Filmen är väldigt B på många sätt men ändock så fantastisk,. helt klart ett guldkorn i genren.

Året är 2019 och globala kärnvapenkrig har helt ödelagt världen och i vanlig ordning har endast ett fåtal har överlevt apokalypsen. Armerade silverbilar och fula motorcyklar plöjer fram i det gyllene ökenlandskapet. Dom kallar sig ”Templars” och är ett gäng oerhört sadistiska bög(?)-bödlar ledda av One (George Eastman) som ser sig själva som hämndens profeter enligt deras slagord ”Hate and Exterminate”. I deras ögon är ingen oskyldig för världens död och således bör alla också bestraffas med döden.

Dom enda som vågar kämpa mot The Templars är den käcka Scorpion (Giancarlo Prete) och den manliga Nadir (Fred Williamson) – två starka män som vet hur man överlever och slåss.

Hela filmen är mer eller mindre en strid mellan Scorpion och The Templars. Scorpion får ständigt hjälp av Nadir fast han inte vill eller tycker att det är nödvändigt, ändå räddar Nadir hans liv flera gånger. Till sin hjälp har dom även en mycket ung (läs: barn) mekaniker (Giovanni Frezza) som en rackare på att fixa bilar, göra vapen och skjuta slangbella. På sina sida har dom även Alma (Anna Kanakis) som räddats från en karavan som The Templars dödade nästan alla i. För övrigt är kanske Alma den post-apokalyptiska genrens allra snyggaste tjej?

Till slut blir Scorpion och hans vänner tvingade att skydda en stor karavan av religiösa människor som tror sig ha hittat en radiosignal som tyder på att det finns civilisation någonstans. Templars attackerar med allt dom har, fast beslutna om att döda allt och alla.

Verkligen en helt ypperlig film förutsatt att man inte har något emot 80-tals b-filmer.

Om du inte sett den, gör det omedelbart!

Annonser

~ av Jonas på 2010/05/22.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: