Night of the Comet

Night of the Comet kom 1984 och är regisserad och skriven utav Thom Eberhardt. Den börjar rätt bra med att komet vars bana är så stor att den hitills varit okänd för mänskligheten. Senast den svängde förbi jorden var för 65 miljoner år sen, då Dinosarna dog ut, men det är såklart ingen som gör den kopplingen. Folk peppar, är glada och ser det astronomiska spektaklet som ett festtillfälle. Alla är ute under natten då kometen syns på himmelen.

Alla utom några. Bland annat systrarna Samantha (Kelli Maroney) och Regina (Catherine Mary Stewart) som på olika håll sovit i byggnader gjorda av stål. Dom upptäcker att alla människor dött och förvandlats till ett brunt pulver under natten. En del andra är också påverkade av kometen som gjort dom till zombies. Systrarna och en man vid namn Hector (Robert Beltran, nivet Chakotay från Star Trek Voyager) måste tillsammans hitta ett sätt att att överleva i denna nya värld av zombies, ensamhet och underjordiska vetenskapslab.

För det första har jag svårt att förstå om filmen ska tas seriöst eller som en komedi. Det går liksom upp och ned som en sinuskurva genom hela filmen och ena sekunden snubblas och skämtas det frisk medans den andra sekunden så är det gravallvarligt.

Ska man jämföra Night of the Comet så ligger nog filmatiseringen av The Quiet Earth närmast till hands.

Och ska man tycka till riktigt rejält så tyckte jag mest att denna film var tröttsam och konstig. Det började verkligen bra men tappar verkligen mer och mer för varje minut som går av filmen.. Dessutom är storyn extremt osammanhängande och otydlig även om en knyts ihop på slutet, men under filmens gång känns det bara kaosigt och rörigt. Hade det inte varit för att den här stod på min att-se-lista-till-wastelandz  så hade jag nog inte ens sett klart den.

Men det är väl lite det som är grejen med B-film. Det är verkligen en hårfin gräns mellan vad som är bra och charmigt och vad som verkligen är dåligt på riktigt.

Notera ”dålig film”-taggen.

Annonser

~ av Jonas på 2010/05/29.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: