Carriers

För att bryta av mot all gammal 80-tals b-film så kommer här en text om Carriers från 2009. Carriers är regisserad och skriven av bröderna av Àlex och David Pastor.

En oerhört smittsam pandami har lamslagit USA och dödat nästan alla. Sjukdomen smittar på alla sätt möjliga och innebär alltid döden, något botemedel finns inte. Det är oklart exakt vad sjukdomen gör med kroppen men av filmen att döma så verkar man ruttna sönder i en mycket plågsam process.

Vi får följa fyra ungdomar. Den hårda och dum-”tuffa” Biran (Chris Pine)och hans smarta sympatiska bror Danny  (Lou Taylor Pucci), Brians flickvän Kate (Emily VanCamp) samt Bobby (Piper Perabo) som  inte är bekant med dom andra men som Danny lät följa med dom ändå. Dessa fyra unga människor åker omkring i en bil dom kallar ”the road warrior” (alla borde förstå referensen) och deras mål är att ta sig till Turtle Beach, en strand där Brian och Danny spenderat mycket tid som barn. När dom väl kommit dit har gänget någon diffus plan att leva där tills sjukdomen dör ut. Men vägen dit är lång och brokig.

Carriers börjar väldigt bra och man får stora förhoppningar om ett schysst litet äventyr om en lång roadtrip i ett utslaget USA men några minuter in i filmen börjar man inse att dom fyra ungdomarna det handlar om är helt jävla dumma i huvudet.

Grejen är att dom har ett par överlevnadsregler:

1. Avoid the infected at all cost

2. Disinfect anything that was touched by the infected.

3. The sick are already dead.

Dessa strikta regler fungerar självklart ypperligt i teorin eller så länge det är någon man inte står nära som har blivit utsatt av sjukdomen. Men bara det räcker inte. Gänget bryter mot sina egna regler exakt hela tiden och det är så fruktansvärt frustrerande att se. Dom handlar hela tiden fullständigt idiotiskt och irrationellt och dessa resulterar såklart i att dom smittas och börjar dö en för en.

Carriers är en sån film i alla fall jag nästan blir lite arg av att se på för att huvudkaraktärerna är så förbannat dumma hela tiden. Men det är väl lite det som är charmen också. Tanken med filmen är väl att det ska handla om moraliska gråzoner typ, så på det sättet har den väl lyckats.

Jag tror jag får den att låta sämre än vad den egentligen är, för Carriers är faktiskt en helt ok film. Det är verkligen inte en pina att se den men det är verkligen inget mästerverk heller.

Annonser

~ av Jonas på 2010/06/06.

2 svar to “Carriers”

  1. Haha som en lite ballare version av ungdomsskräckis! Dom får vara lite sämst – det hör bara till! 🙂 Kan passa på att tipsa om en liknande film som heter ”The Crazies” från 2010 (en remake på filmen med samma namn från 1973). Den är med vuxna människor tho ;D

    • Oh The Crazies verkar faktiskt lovande. ska ta och se både den från 73 och 2010 någon dag. Tack för tipset =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: