Neon City

Året är 2053 och hela jorden jorden har ödelagts efter att ett militärt experiment gått snett. Ozonskiktet är borta, radioaktiva moln glider över slätternaoch högst oförutsägbara intensiva ultraviolett solljus-burst:ar (som kallas ”Brights”) förbränner allt och alla i sin väg.. Under dessa hårda förhållanden försöker en grupp resenärerkomma från gränsen av staden Jericho till den fantastiska fristaden Neon City som ligger långt bort i fjärran. En läkare vid namn Tom, en gammal man med ett mystiskt förflutet, en prostituerad, en bortskämd rik flicka, en obegåvad komiker och en prisjägare vid namn Stark med sin värdefulla fånge Reno. Dom går tillsammans ombord på en bepansrad lastbil som ska ta dom alla till det fantastiska Neon City.  Lastbilen drivs av en före detta straffånge som heter Bulk. Under resans gång måste dessa människor samarbeta för att klara sig igenom radioaktiva moln, 150F ”Brights”, instabila minerade vägar och ondsinta  motorcykelgäng

Neon City AKA Anno 2053 La Grande Fuga som kom 1991 är en italiensk film regisserad av Monte Markham och får väl nog antagligen sägas vara det ultimata italienska mad-max-2-klonen i det avseendet att storyn, karaktärerna och nästan allt är snott rakt av från den klassiska Mad Max 2. Lägg till en skvätt influens från den klockrena Exterminators of the year 3000 så har man i princip Neon City.

Större delen av filmen utspelar sig på eller i närheten av den bepansrade lastbilen på väg på Neon City och har man sett lite filmer i denna genre så vet man exakt vad man har att vänta sig. Inga större överraskningar direkt alltså. Det känns mest alldeles för långt och utdraget med tanke på den tunna storyn. Jag gillar just den här typen av filmer generellt men tycker definitivt att Neon City förlorar på grund av att den tar sig själv på alldeles för stort allvar. Hade det funnits en underliggande ton av humor hade den här filmen funkat alldeles utmärkt i mina ögon men istället känns den bara tragisk och tråkig. En film i mängden bland dom härliga italienska post-apokalyps rullarna.

Det som dock förvirrar mig är att denna film kom 1991, andra filmer i genren kom typ mellan 82 – 86. Hur kom man på att man skulle göra en film i början av 90-talet som ser ut som att den kom i början av 80-talet. Det känns märkligt.

Ska jag nämna något rent positivt så tycker jag att den är riktigt grym i början, innan dom påbörjar sin resa. Jag gillar helt klart känslan i Jericho, känns något Fallout-ig men i övrigt är detta nog en film man kan vara utan om man inte är ett hardcore fan av genren.

Obs se ej alltså.

Annonser

~ av Jonas på 2010/11/07.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: