2020 Texas Gladiators

Lite italiensk post-apokalyps så här på onsdagsmorgonen. Denna gång presenterar jag 2020 Texas Gladiators (Anno 2020 – I gladiatori del futuro) från 1982 regisserad av ingen mindre än Joe D’Amato. Som är en våldam men ostif liten historia som varken kan skyllas för att vara oryckig eller särskilt sammanhängande  men när vi talar om italiensk 80-tals post-apokalyps är knappast något man förväntar sig eller ens vill ha.

Som ni säkert kan gissa är underhållningsvärdet  i denna film väldigt hög och den är utan tvekan komiskt rakt igenom, även om den säkerligen var tänkt som en seriös och tuff framtids-actionfilm. På många sätt är 2020 Texas Gladiators extremt genretypisk på gott och ont. Har man sett lite film i denna genre kommer man veta vad man får men ej heller bli besviken. Detta är knappast en film som jag skulle rekommendera i första hand till någon som spelat igenom ett fallout spel och kanske sett The Road eller Book of Eli och precis upptäckt genren och vill riktigt förkorva sig i domedagens härlighet.Därav inte sagt att den är dålig, tvärtom, men det krävs nog ändå att man antingen är ett hardcorefan av post-apokalyps, har en förkärlek till b-film eller helt enkelt gillar underhållande men ostig film.

Jag orkar faktiskt inte sammanfatta storyn till något seriöst så tänk er:

Ett gäng som försöker göra världen till en bättre plats, en i gänget blir utesluten och blir ond. En i det schyssta gänget slår sig till tro och försöker bygga upp en ministad med en massa andra människor uteslutna snubben kommer tillbaka med ett nytt ont gäng och börjar slakta. Ledaren i det schyssta gänget sammankallar det schyssta gänget och ger sig ut efter hämndens bitterljuva sötma. Sen är det är snygg tjej också. Ja, ni förstår.

Se den omedelbart.

Annonser

~ av Jonas på 2010/11/17.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: