Escape from L.A.

Escape from L.A.är uppföljaren till kultklassikern Escape from New York och även denna regisserad av John Carpenter som 1996 tyckte att det var en finfin idé att låta Snake Plissken göra amerikanska regeringens smutsgöra åter igen, denna gång dock i L.A.

År 2000 inträffar en spektakulär jordbävning i Los Angeles som med sin ofantliga kraft och omfång får staden att slitas loss från fastlandet och etta i kombination med lite översvämning så bildas en ny ö. En amerikansk extremkonservativ religiös presidentkandidat spelad av Cliff Robertson har tydligen förutsätt att detta skulle inträffa och kallar L.A för syndarnas stad på kämpar för att denna ska bli avskilj och utesluten ur den fantastiska amerikanska nationen

Han blir senare vald till president och startar ett nytt härligt ”Moraliskt Amerika” där alla som inte följer hans nya regler vilka bland annat inbegriper förbud mot rökning, ateism, ätande av ”rött kött”, och utanföräktenskapligt sex blir deporterade till ön L.A. Som i filmens föregångaren är hela ön en stor fängelsekoloni där diverse gäng härskar och styr.

Presidentens dotter rage:ar mot sin far och det land han byggt upp, snor en potentiell undergångsmanick (en EMP som kan slå ut hela världen) och flyr till L.A och hänger där med Cuervo Jones som härskar över det största gänget och styr och ställer på ön.

Snake får i uppdrag att åka till ön, ta tillbaka EMP-aktiveraren och döda presidentdottern. På sitt lilla uppdrag händer såklart en massa tokigheter.

Jämför man med den första filmen märks det väldigt väl att den är gjord på 90-talet då hela filmen är fylld av 90-tals ”tuffa” saker som hologram, skinnrockar och en mer cyberpunkig känsla. Plus att man har envisats att använda en massa ny animerings och filmningsteknik som med dagens mått mätta kanske inte känns vare sig hippt, fräscht eller ens lite charmigt. Det måste nog gå ett par år innan man kan uppskatta denna film på ett retro-charmigt sätt.

Men ignorerar man löjligheterna så tycker jag ändå att Escape from L.A har ett rätt stort underhållningsvärde och jag tycker inte för en sekund att den är värd sitt horribelt dåliga rykte. Är man ändå i farten och ser den första filmen tycker jag man lika gärna kan ta sig tid att se denna också.

Annonser

~ av Jonas på 2010/12/02.

Ett svar to “Escape from L.A.”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by wastelandz, wastelandz. wastelandz said: Escape from L.A. : http://wp.me/pP2iI-mj […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: