Endgame

Endgame (Bronx lotta finalen) är en 1983 italiensk post-apokalyptisk film med bland annat Al Cliver, Laura Gemser och George Eastman i dom största rollerna. Filmen är regisserad och skriven av Joe D’Amato.

2025 har ett fruktansvärt hemsk kärnvapenkrig AKA tredje världskriget lämnat världen i radioaktiva spillror som bebos av djuriska scavengers, mutanter och en liten minoritet av människor som utvecklat telepatiska förmågor som förföljs av en fördomsfull elit. Det fattiga helvetet folk kallar sin värld är nu mera inte ett så trevligt ställe.

För att hålla folket i schack kretsar livet mycket kring en reality-show på televisionen som heter Endgame där jägare och gladiatorer får kämpa till döden under mer eller mindre dekadenta former.

Filmen handlar om  Endgame veteranen Ron Shannon som kontaktas av Lilith som leder en mindre grupp telepatiska mutanter. Hon övertygar honom att leda den lilla mutantgruppen säkert genom den stora öknen till priset av en massiv summa rent guld. Shannon accepterar förslaget och samlar en grupp galningar som ska hjälpa honom att lyckas med uppdraget.

Sedan tar det fartfyllda uppdraget fart där gruppen måste slåss mot devolverade människoapor, blinda farliga munkar, regeringsmän och motocross-mutant-gäng och inte minst hålla hemligheten hemlig om att den lilla gruppen består av telepater, något inte ens hans närmaste män känner till.

Endgame får nog sägas vara en av den italienska post-apokalypsens riktiga bottennapp, därav inte nödvändigtvis sagt att den är dålig eller osevärd men på grund av att den är så dassig och känns lite för amatör-ihopslängd-på-en-dag-aktig. Dessutom känns den inte alls särskilt genomtänkt utan handlingen är full av hål och känns i överlag lite smått osammanhängande. Sen är väl inte direkt skådespeleriet något att hurra för heller, men det är något man snabbt slutar bry sig om i denna genre och bransch.

Om man ska försöka påvisa lite positiva kvalitéer med denna film så tycker jag att den har en stor potential att vara bra, även om det aldrig riktigt funkar i praktiken och det finns massor av roliga och påhittiga idéer som skulle kunna funkat hur bra som helst i ett annat eller bättre medium. Personligen är jag ett stort fan av post-apokalyps med stort fokus på en massa orealistiska, överdrivna och finurliga mutanter och i den aspekten har Endgame mycket att komma med i mitt tycke.

Men om jag ser det krasst känns det ändå som att det negativa i filmen överstiger det positiva. Den är lite småkul på sina ställen men tyvärr aldrig mer än så. Men som sagt tycker jag att Endgame har en stor potential och att den skulle kunna bli hur klockren i en modern tolkning och remake.

Annonser

~ av Jonas på 2010/12/05.

Ett svar to “Endgame”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by wastelandz, wastelandz. wastelandz said: Endgame: http://wp.me/pP2iI-mx […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: