Testament

Testamentär en film från 1983 som är baserad på The Last Testament skriven av Carol Amen. Filmen  regisserades av Lynne Littman och huvudrollsinnehavaren är Jane Alexander.

Filmen är post-apokalyptisk i lite samma stil som t.ex Threads. Vi får följa en grupp människor innan, under och efter att en atombomb slagit ned i närheten. I Testament handlar det främst om en lite halvt dysfunktionell familj. Pappan i familjen är iväg på en resa medans bomben slår ned och mammam (Jane Alexander) är tvingad att göra sitt bästa för att få sin familj att klara sig så gott dom kan.Många i deras lilla samhälle beger sig iväg men familjen beslutar sig för att stanna, mest för att det verkar som att dom inte har någonstans att ta vägen och att deras hus faktiskt är deras hem. Inte lång tid efter att bomben slagit ner börjar folk bli sjuka, maten i samhället börjar sina och av detta följer sjukdom, svält och stölder.

Fokus ligger dock på familjen och hur dom kommer närmare varandra när allt blir hemskt. Tempot är riktigt drama-segt och sakta men säkert byggs en genomträngande känsla av desperation och förtvivlan upp.

Testament är verkligen är tragisk film som berörde i alla fall mig.

Annonser

~ av Jonas på 2011/09/14.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: